Vauva kääntyy vihdoin ja viimein! Oppi samaan aikaan kääntymään kumpaankin suuntaan. Näkisitte sen ilmeen kun maailma yhtäkkiä kääntyy ylösalaisin :) Vielä ei pyöri väkkäränä ympäri ja ympäri mutta eiköhän senkin aika koita joskus.

Oltiin syyslomalla mummolassa, se olikin Vauvan ensimmäinen mummolareissu. Muuten viihtyi hyvin, mutta aika kauan ihmetteli missä ollaan ja alkuvaiheessa sai hirveän kohtauksen kun jäi papan kanssa sisälle siksi aikaa kun hain autolta tavaroita mummon kanssa. Nukkuikin hyvin, isommilla on aina unet karanneet mummolassa. Ja iskenyt tiheän imun kausi tai räkätauti tai jotain muuta kurjaa samaan aikaan. Tajusin samalla etten ole itse käynyt yhtään missään sitten viime syksyn syysloman, sen jälkeen on podettu raskautta eikä vastasyntyneen vauvankaan kanssa viitsinyt lähteä mihinkään.

Myös töissä tuli käytyä kun minulle on vihdoin ja viimein palkattu sijainen. Tuli outo tunne kun puolet porukasta oli uusia. Reilun 20 työntekijän porukasta on lähes 10 äitiys- tai hoitovapaalla olijaa ja muutama muu työntekijä on irtisanoutunut. Työparinikin paljasti häipyvänsä piakkoin. Eihän sinne jää kohta muita kuin esimiehet. Ja heilläkin eläkeikä häämöttää. Täytyy kyllä todeta ettei ole yhtään ikävä töihin - ei tuonne eikä ylipäänsä minkäänlaisiin töihin.

Vauvalla on taas räkätauti. Ei saatu rokotteitakaan sen takia. Rotavirusrokoitteen kanssa menee tiukille kun kolmaskin annos pitää saada ennen kuin täyttää 6 kuukautta ja 2. ja 3. annoksen välissä pitää olla vähintään kuukausi taukoa. Mitat oli suunnilleen 63 senttiä ja 6,4 kiloa, th ei kirjoittanut niitä korttiin eikä kyllä mitään muutakaan.

Nyt taitaa ulkoa kuulua parkua. Tissittelemään siis taas...

Mainitaan nyt vielä se että äiti on taas hieman paremmalla päällä :)