Harmittaa, koska en ole aktiivisesti kirjannut lasten sutkautuksia ylös. Jotenkin sitä on ajatellut että muistaahan ne. Mutta unohtuuhan ne. Jospa tänne saisin ylös edes osan. 

***

Kun ajeltiin kotiin, poika sanoi että "äiti tee jotain nopeeta ruokaa, on niin nälkä että ruokasuolet... eiku ruokaputket jo kurnii".

***

Neiti innostui kovasti Mistä on pienet tytöt tehty -lorusta, olivat ilmeisesti tänään päiväkodissa lorutelleet sitä. Kertoi että tytöt on tehty sokerista, mihin poika totesi että hän onkin ehtinyt syömään monta tyttöä. Sitten poika mietti hetken ja kysyi ettei kai hänen ole pakko syödä etanoita kun hän ei yhtään tykkää niistä.

Sokerista, kukkasista, inkivääristä, kanelista - niistä on pienet tytöt tehty.

Etanoista, sammakoista, inkivääristä, kanelista - niistä on pienet pojat tehty.

***

Leikkasin eilen neidin etuhiuksia. Loppuillan hän juoksenteli ympäri taloa ja huuteli: "Mä oon nyt poika, musta tuli poika".

***

Joskus aikaisemmin tyttö on ihmetellyt miksi isällä ja veljellä on pippeli ja meillä ei. Ja todennut että hänellekin kasvaa sellainen kunhan hänestä tulee iso :)

***

Viime viikolla joku aamu hoitoon mennessä ihailtiin taivaalla roikkuvia pilviä. Neiti katsoi hetken aikaa aurinkoa ja tokaisi sitten: "Äiti, minä näin auringon, mutta ei sillä ole sellaisia viivoja".

***

Viikonloppuna nähtiin kun peltoa kynnettiin. Tänään aamulla kun ajettiin toisen kynnöspellon ohi, neiti kysyi "miksi tuo pelto on kierretty tollai?".

***

Viikonloppuna nähtiin myös kun isot pojat olivat kalassa. Heillä oli syöttinä joku pieni kala. Poika sanoi että "ne syöttää kalaa tolla toisella kalalla".

***
Lapset syyttävät töllöntöistään toisiaan. Neiti on vissiin tajunnut ettei se kannata, ei mene läpi; viime aikoina hän on alkanut sanomaan että "Nukkumatti teki".

***

Nurkissamme häärää Nukkumatin lisäksi myös Joulupukki pitkin vuotta. En tiedä näkeekö neiti unia vai herääkö illalla meidän jutteluun (tai huutamiseen ) mutta välillä hän sanoo että pelottaa mennä nukkumaan kun Joulupukki huutaa yöllä.

***

Poika on sanonut että Nukkumatti on vain satua eikä hammaspeikkojakaan ole oikeasti olemassa. Mutta Joulupukkiin uskoo vielä, pelkää vissiin että lahjat jäisivät muuten saamatta.

***

Poika rupesi joku aika sitten selittämään että päässä on sellaisia lokeroita joihin muistit menevät. Ja lisäsi kohta että illalla ne menee tänne (koputti oikeaa ohimoa) ja aamulla ne on siirtynyt tänne (näytti vasenta ohimoa). Mistä ihmeestä se on tuon kaiken keksinyt??? Oli ihan pakko sanoa että aivoissa on oikeastikin "silta" jota pitkin tieto kulkee puolelta toiselle.

***

Neiti kertoi että hänen hoitokaverinsa osaa lukea. Tuskin, koska on vasta neljä. Tyttökin ihmetteli miten se on mahdollista, kun sehän on vasta lapsi. Vasta aikuiset kuulemma osaavat lukea. Mahtaa olla järkytys kun veli oppii lukemaan...