Tuntuu, että meillä syödään aina perunaa ja broileria tai jauhelihaa - tänään yhdessä muodossa, huomenna toisessa. Olen nyt yrittänyt virittää mielikuvitukseni uudelle asteikolle ja tehdä välillä jotain muuta. Ohraa jo aikaisemmin hehkutin, sitä meillä syödään nykyään noin kerran viikossa. Poimintoja viikon varrelta: mustaa makkaraa ja perunamuusia (pojan toive); tortilloja joiden täytteenä broileria, tonnikalaa ja kasviksia; kaalilaatikkoa; normiruuan lisukkeena cuscusia ja ranskalaisia kasviksia. Viikonloppuna mies teki broilerikeittoa, jossa oli tavanomaisen perunan ja porkkanan lisäksi punajuurta - kannattaa kokeilla!

Ainakaan meidän muksut eivät syö kasviksia, jos ne ovat ruuassa näkyvillä. Yksi päivä tein falafeleja (kaupan pakastealtaasta) ja väitin niitä lihapulliksi, hyvin upposi! Lisukkeena oli vuohenjuustoa, enpä ole sitäkään aikaisemmin paistanut. Nyt hellalla porisee katkarapukastikkeen pohja, lisään tomaattikastikkeeseen kasviksia ja vaikka lapset näkevät sen, soseutettuna se maistuu heillekin, varsinkin makaronin kanssa :)

Ps. Pojan mielestä parasta ruokaa koulussa on porkkanasosekeitto. Pitäisi tehdä sitä joskus kotonakin. Huvittavaa sinänsä sillä kotona poikanen jättää kaikki porkkananpalat syömättä, poimii ne pois keitoista ja muista.