Eräs ystäväni kysyi jo viime kesänä onko meidän lapsiluku täynnä. Vastasin hetkeäkään epäröimättä että ei ole, nyt vain ei ole oikea aika. Rakensimme silloin taloa, se vei kaiken ajan ja energian, joten emme halunneet aloittaa vauvaprojektia samaan aikaan. Talvella tuskailin samalla ystävälle jotain työjuttuja, johon hän totesi että "raskaaksi vaan niin ei tarvitse enää kesäloman jälkeen mennä töihin". "Niinpä, olisikin noin yksinkertaista", vastasin. Jossain välissä hän uteli kuuluuko meille jotain erityistä. Vauva-uutisia siis. Eipä kuulunut. Viimeksi kun nähtiin hän kysyi suoraan olenko raskaana. Vastasin että en vielä. Jatkokysymys kuului "onko sellaisia suunnitelmia, siis konkreettisesti". Tähän vastasin myöntävästi :)

Kun rakennettiin taloa, melkein kaikki sukulaiset ja tuttavat kyselivät miksi teemme niin isoa taloa (= 5 mh), onko meille tulossa perheenlisäystä tai onko sellaista suunnitteilla. Vastailin jotain ympäripyöreää, mies totesi ettei ole sen kummempia suunnitelmia.

Äitini kysyi jo kun toista odotin ja kärvistelin pahoinvoivana että en kai aio enää tämän jälkeen lisää lapsia tehdä. Lisäksi hän kyselee aina välillä onko meillä vielä vauvatarvikkeet ja lasten vanhat vaatteet tallessa ja miksi ihmeessä niitä säästelen, "laita nyt pois tilaa viemästä". Sen sijaan hän odottelee into piukkana josko serkkujen suunnalta kuuluisi vauvauutisia. Minä olen toistaiseksi tämän sukupolven ainoa "lapsellinen".

Kesäloman jälkeen työkaverini kysyi olenko raskaana. Ei ollut uskoa kieltävää vastausta koska olin kuulemma niin säteilevä. Oli pakko nauraa koska mielestäni 'raskaus' ja 'säteilevä' eivät kuulu samaan lauseeseen. Työkaveri pyyteli hetken kuluttua nolona anteeksi ja totesi että eipä taida enää moisia kysellä keneltäkään. En suinkaan loukkaantunut, lähinnä huvituin kun toinen oli niin tohkeissaan. Mutta itse olen jo aikaa sitten päättänyt etten kysele keneltäkään vauvasuunnitelmista tai vatsanseudun kasvun syistä, koska koskaan ei voi tietää mihin sohaisee. Ja vaikkei kysymys kirpaisisikaan niin jossain vaiheessa alkaa ärsyttää vastailla kaikille samoihin kysymyksiin.   

Lisäys 24.9. klo 19:27: Päivällä tuli kaverin kanssa puheeksi jatkuva väsymykseni. Puhuttiin työstressistä, kilpirauhasarvoista, hivenaineista sun muista. Lopulta kaveri kysyi olenko tehnyt raskaustestin, olisiko mitenkään mahdollista että olisin raskaana? Silloin kuulemma väsyttää.