Kirjoitanpa samaan syssyyn isompienkin kuulumisia. Isoveljellä siis ensimmäinen kouluviikko takana. Kaikki ovat kysyneet kuinka on sujunut ja vastasin jollekin että lähdetäänkö siitä että poika on ollut joka päivä ajoissa koulussa ja hänet on haettukin sieltä oikeaan aikaan ;) Tämä viikko alkoikin vähän huonommin, maanantaina ehdittiin viime tipassa ja tänään myöhästyi kymmenisen minuuttia. Noilla on varsin kummallinen lukujärjestys, koulu alkaa joka päivä 9.30 tai 10.15 ja loppuu myöhäisimmillään vasta 14.30. Lukujärjestyksen nähtyäni pyysin että poika voisi vaihtaa aamuryhmään. Perustelin sitä sillä, että meiltä kulkee bussit niin huonosti, että myöhäisemmistä aamuista ei ole mitään iloa, koska bussilla joutuu lähtemään kotoa yli tunnin aikaisemmin mitä koulu alkaa. Ja sillä että aikaisempina aamuina mies voisi viedä, jolloin matkaan kuluva aika ei veny kohtuuttoman pitkäksi tai ainakin laittaa bussiin, jottei minun tarvitsisi vauvan kanssa. Tämä ei opettajasta ollut hyvä peruste, työvuorot olisivat parempi syy. Mutta, kun poika tänään myöhästyi koulusta siksi, että vauva rupesi syömään juuri silloin kun olisi pitänyt lähteä, poika sai syyt niskoilleen. Eihän se pojan vika ollut! Eikä minunkaan, vauvaperheessä elämä vain on tällaista. Ei oltu ainoita lukujärjestykseen tyytymättömiä, luvassa on uusi lukkari ensi viikosta alkaen. Toivottavasti se on paljon järjevämpi! Koulukyydeistäkin sain viimein vastauksen. Taksikyydit luvassa niinä päivinä, jolloin odotusaika ylittää sen 2,5h. Siihen en kylläkään saanut järjellistä selitystä, miksi toiset saivat kyydit jo viime viikolla ja toiset eivät. 

Pojan mielestä koulussa on ollut kivaa, kaikkein kivointa on välitunnit ja iltapäiväkerho. Tietenkin :) Perjantaina tosin väsyneenä totesi, ettei enää jaksaisi kouluun mennä ja samanlaisia kommentteja oli kavereiltakin tullut. Vaikka päivät ovat lyhyempiä kuin eskarissa, tahti on aivan toinen kuin siellä. Mutta kai tuohonkin joskus tottuu. Läksyistä on myös harmia. Poika on varsin hyvä matematiikassa, osaa jo kaikki asiat mitä ekalla luokalla käydään läpi. Varmasti turhauttavaa aloittaa lukukäsitteen harjoittelusta kun osaa jo kertolaskujakin... Ihmeen tyytyväisenä kuitenkin teki sellaisia tehtäviä, joissa täytyy vähän miettiäkin, mutta nyt on todella turhautunut numeroiden harjoitteluun, siis mekaaniseen toistoon. Ihmetteli, miksi niitä kolmosia pitää piirtää kotonakin rivikaupalla kun niitä tehtiin jo koulussa. Jospa tuo helpottaisi sitten kun aloittavat laskemisen, vaikka ovatkin helppoja niin niissä saa sentäs käyttää aivojaan.

Neiti on ollut tyytyväinen hoidossa. Se tosin harmittaa häntä kovasti, että ryhmän pojat puhuvat pissa- ja kakkajuttuja ja kuulemma haukkuvat tyttöjäkin pissapäiksi ja muiksi. Eilen tytölle oli ensimmäisen kerran iskenyt ikävä. Mutta hän onneksi osaa sanoa sen, Isoveli on aina pitänyt murheet sisällään ja kiukutellut. Hoitokaverit ovat liikuttavan kiinnostuneita meidän vauvasta. Tulevat aina joukolla ihastelemaan ja silittelemään ja kyselemään kaikenlaista. Ja Neiti ylpeänä selittää, on niin elementissään että :) Kerran piti alkaa imettämään siinä pihalla ja yksi pieni poika kovasti ihmetteli mitä vauva tekee :) 

Mies on ollut työmatkalla, tulee onneksi tänään kotiin. Aikamoista rumbaahan tämä on, ajella itse ees taas monta kertaa päivässä ja yrittää hoidella kaiken muun pakollisen lisäksi noita lukujärjestys- ja kulkemisasioita. Vakuutusyhtiöönkin piti soitella pari kertaa kun joku on rusikoinut meidän autoa parkkipaikalla ja tietenkin liuennut paikalta. Eikä ollut edes eka kerta kun näin käy... Ajattelin, että huomenna mies saa kyllä viedä lapset, mutta eihän se onnistukaan kun pojalla alkaa koulu vasta kympiltä. Mutta jos edes tytön veisi. Tänä aamuna teki kieltämättä mieli jäädä kotiin kun kaikkia väsytti ja satoi kaatamalla ja vauvakin oli umpiunessa. Tuntuu kurjalta kiskoa hänet sängystä ja työntää kaukaloon. Nyt on niin kylmäkin jo, että on pakko pukea ulkovaatteet päälle ja siihen vauva ainakin herää, pelkkään sängystä kaukaloon nostamiseen ei välttämättä.

Nyt on pakko alkaa siivoamaan, viikonloppuna on pojan kaverisynttärit. Jos kaikki kutsutut tulevat, täällä kirmaa 14 innokasta kakaraa... Pitäkäähän peukkuja että kaikki sujuu hyvin :)