Kysyi mies eilen illalla. Kieltämättä näytän siltä että olisin jo pidemmällä raskaana. Mutta vauvamasu alkaa alempaa eikä sitä saa litistettyä tiukoilla housuilla niin että vasta vyötäröltä pursuaa :)  Olen aika pieni ja hoikka, joten esikoista odottaessani ajattelin että raskaus alkaa näkyä heti. Mutta sisuksissa onkin yllättävän paljon tilaa, sillä masu pysyi piilossa vaikka kuinka kauan eikä se ollut ihan valtava missään vaiheessa. Toisesta sama juttu. Mutta nyt luulen että maha pullahtaa aikaisemmin, koska vyötäröllä on nyt enemmän massaa kuin aikaisemmin ja vatsalihakset ovat olemattomat kahden raskauden jälkeen. Vatsalihastreeni on useimmiten jäänyt suunnittelun asteelle :)

Töissä on useampaan otteeseen eri porukoilla spekuloitu kukahan jää seuraavaksi äitiyslomalle ja joitakin on pohdittu ihan nimeltä. Inhottavaa eikö totta. Varsinkin kun tämä tapahtuu selän takana. Itse olen näissä tilanteissa varma että paljastan jollakin tavalla että asia on meille ajankohtainen. Yksi työkaveri kertoi ihan kahden kesken että hänen miehellään on kova vauvakuume, mutta hänellä itsellään ei. Hänelle totesin vain että itse olen miettinyt sitä että jo nyt ikäeroa tulisi 4,5 vuotta ja vuoden päästä se olisi jo 5,5 vuotta jne. Tuntui melkein valehtelulta olla kertomatta. Yksi terveydenhoitaja tietää raskaudestani, kerroin hänelle kun kävin rokotettavana. Eiköhän hän osaa pitää salaisuuden siihen asti kunnes itse siitä kerron.

Ps. Mies aloittaa vauva-aiheiset jutut aina jos kaikki menee hyvin... Ärsyttävää, eiköhän tuo oletus sisälly kaikkeen vielä tässä vaiheessa. "Jos kaikki menee hyvin niin milloin on laskettu päivä? --- Ai niin lähellä pojan synttäreitä? No sattumaahan se aina on". "Jos kaikki menee hyvin niin milloin vauvaa pääsee kurkkaamaan ekan kerran?" "Jos kaikki menee hyvin niin muistatko kun sovittiin että saan valita kolmannen lapsen nimen." "En muista etkä todellakaan saa!"