Tai itse asiassa ei kumpiakaan, tuo vaan kuulosti niin paljon romanttisemmalta kuin nurmikonsiemenet ja viinimarjapensaat :) Me ollaan rakennettu kaksi taloa, mutta ei vielä kertaakaan päästy pihan kanssa yhtä pitkälle kuin nyt: maatyöt on tehty, nurmikko kylvetty ja puita istutettu. Ihanaa, ei enää ikuista kuravelliä sadepäivinä! Kasvihuoneessakin kasvaa kaikenlaista, ainakin tomaatteja ja kesäkurpitsaa. Ja oli niitä kirsikankukkiakin - kirsikoitakin näyttää tulevan, jos vain puut juurtuvat kunnolla ja jaksavat kasvattaa hedelmät kypsiksi asti.

Tässä raskaudessa energinen keskiraskaus, se "pesänrakennusvaihe", typistyi muutaman uuden leivontaohjeen kokeiluksi. Nyt iski ilmeisesti viime hetkien paniikki :) Mielessä pyörii kaikenlaista mitä pitäisi tehdä ennen vauvan syntymää. Kaikki ei onneksi liity suoranaisesti vauvaan, eli hän saa tulla heti kun on valmis, mutta moni asia olisi helpompi tehdä nyt kuin vauva kainalossa. Valitettavasti mies omaa erilaisen prioriteettilistan kuin minä - hyväkäs ei siis suostu kaikkeen mitä vaimo pyytää. Tärkeintä olisi saada kodinhoitohuoneeseen loputkin kaapit. Sen lavuaari on ainoa, jossa vauvan pyllyn pystyy pesemään kunnolla ja haluaisin sinne myös vauvan vaatteet, vaipat ja muut tavarat. Olisi näppärää poimia puhtaat vaatteet suoraan narulta ja nakata likaiset vaipat suoraan vaippakoriin. Mutta koska en itse jaksa ajella kalustekauppaan - tai siis roudata kaappeja kotiin - olen tyytynyt tekemään sitä mitä jaksan... Pojan huone sai uuden järjestyksen, hän on sitä jo pitkään toivonut. Ostoslistalla on vielä koulupöytä ja työtuoli, uudet verhotkin voisi ostaa, nykyiset ovat jo hieman lapsekkaat. Myös olohuoneeseen olen suunnitellut uuden sisustuksen, sen haluan valmiiksi ennen vauvan juhlia. Tällä hetkellä olohuone on ainoa huone, jota ei ole varsinaisesti sisustettu, sinne on vain heitetty vanhat sohvat ja muualta ylijääneitä kalusteita. Tyttö toivoi prinsessahuonetta, sitäkin olen suunnitellut, mutta sillä ei ole kiire, nykyinen kalustus välttää varsin hyvin.

Ja siis, ei tullut juhannusvauvaa ;) Poika syntyi 37+1 ja tyttö 38+1, juhannus olisi ollut sopivasti siitä puolivälistä... Perjantaina kyllä supisteli lupaavasti mutta tyssäsi alkuunsa. Tämän raskauden aikana sukuumme on syntynyt jouluvauva ja vappuvauva, juhannusvauva olisi ollut hyvää jatkoa tälle sarjalle. Suvusta löytyy myös äitienpäivävauva, itse asiassa useampi, ja loppiaisvauvakin. Mutta juhannusvauvaa ei saatu ainakaan tänä kesänä... Kaverin esikoinen ja kuopus ovat syntyneet samana päivänä, se olisi mahdollista meilläkin, jos menisi reilusti yli... Sitä odotellessa... "Nytpä tahdon olla mä pienen mökin laittaja..."