Tunnustin jo aikaisemmin ostelevani aivan liikaa lastenvaatteita. Sama pätee omiinkin vaatteisiin. Pukeudun suht neutraalisti (tylsästi?) enkä juurikaan seuraa muotia, mutta ostan paljon uusia vaatteita aina keväisin ja syksyisin ja monesti muulloinkin ;) Tämä ei ole ongelma, vaan se, etten juuri koskaan laita vanhoja vaatteita pois. Koska ne eivät ole olleet kuuminta pintamuotia, niitä voi käyttää seuraavallakin sesongilla ja sitä seuraavalla ja sitä seuraavalla... Lopulta käy niin että ne ovat kaapissa vielä kymmenenkin vuoden päästä - elleivät jää aikaisemmin pieniksi tai mene rikki. Nyt päätin, että karsin vaatteitani rajulla kädellä. Pistän kiertoon ainakin sellaiset vaatteet, jotka eivät mahtuneet päälle ennen raskautta ja muitakin tarkastelen tiukalla syynillä. Tavoite olisi laittaa ainakin kolmannes vaatteista pois. Myös säilössä olevia lastenvaatteita karsin selvästi ja tästä eteenpäin ihan oikeasti ostan lapsille vähemmän vaatteita. Se vaatii suunnitelmallisuutta, sitä että keskitän hankinnat pariin kertaan, katson aina etukäteen mitä todella tarvitaan ja teen niistä listan ja luovun niistä "voi kun söpö, pakko saada"  -hankinnoista. Myös kaikki turhat kirjat ja lasten videot ja muut rojut saavat muuttaa meiltä pois...

Totesin siis että vähemmän voi olla enemmän! Meillä on esim. hanskoja lukemattomia pareja, kun ne kuitenkin menee hukkaan. Ja hukkaanhan ne menevät, kun ei sillä ole niin väliä, kun kaapissa on monta muutakin paria. Kunhan vain löytäisi ne silloin kun niitä tarvitaan... Jos niitä olisi vähemmän, niistä varmaan pitäisi paremmin huolta ja myös tämä ikuinen kaaos olisi paremmin hallittavissa.

Nyt pitäisi vielä miettiä mitä teen kaikella tuolle ylijäämätavaralle - en haluaisi laittaa roskiin mitään käyttökelpoista. Lasten vaatteita olen listannut huuto.nettiin, sillä periaatteella että kunhan niistä pääsee eroon, en yritäkään rikastua niillä :) Omia vaatteita laitan sinne vain joitakin, lähinnä käyttämättä jääneitä, muiden menekki ei kuitenkaan ole kovin hyvä. Loput taidan pudottaa UFF:n laatikkoon tai lahjoittaa paikalliselle hyväntekeväisyys-kirpparille. Kirjat voisin kiikuttaa antikvariaattiin ja kysäisen tytön päiväkodista tai neuvolasta ottavatko he vastaan vanhoja leluja.

Ehkä järkevämpää näin kuin ostaa lisää säilytystilaa ;)